Piškotová želva recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.8 l mléko
1 ks citron
1 kelímek tvaroh
4 lžíce cukr krupice
4 ks kiwi
4 ks banán
2-3 balíčky dětské piškoty
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Kiwi umyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme hustší pudink, do kterého vmícháme tvaroh.

  2. Menší půl kulatou nerezovou misku vypláchneme studenou vodou (neutíráme) a vyložíme ji mikrotenovým sáčkem tak, aby se přilepil po celém dně. Dno vyskládáme kolečky kiwi. Dále postupujeme následovně: pár lžic pudinku, vrstva piškotů, znovu pudink, piškoty atd., až misku naplníme po okraj. Vršek uhladíme, přikryjeme mikrotenovým sáčkem a celá mísa putuje do ledničky.

  3. Příští den sáček sejmeme, polokouli vyklopíme na talíř a opatrně stáhneme sáček. Z banánů vytvoříme nožky želvy a ocásek. Na hlavu použijeme oloupaný citron nazdobený hřebíčky (oči) a nakrojený v místě pusy.

  4. Piškotová želva se hodí k narozeninovým oslavám a malé děti z něj mají opravdu velkou radost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!