Piškotová roláda s kakaovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
80 g cukr moučka
80 g polohrubá mouka
krém
200 g máslo
1-2 lžíce kakao
2 ks žloutek
120 g cukr moučka
na obalení
4 lžíce mandlové lupínky
na potření
1 balíček čokoládová poleva
na ozdobu
kandované třešně
náplň
1 hrst kandované třešně

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a 30 g cukru ušleháme sníh. Do sněhu postupně zašleháme žloutky, zbylý cukr a každý žloutek vždy zaprášíme čtvrtinou mouky. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 8 minut na 200 °C. Ještě teplý plát překlopíme na vlhkou utěrku, opatrně stáhneme papír, zavineme i s utěrkou a necháme vychladnout.

  2. Mezitím v misce utřeme žloutky s cukrem do pěny, postavíme do horké lázně a ohřejeme. Nevaříme! Pak necháme vychladnout. V misce utřeme máslo s kakaem na hladký krém a všleháme slazené žloutky.

  3. Vychladlý piškotový plát rozbalíme, potřeme ho kakaovým krémem a posypeme nakrájenými třešněmi. Opatrně svineme. Piškotovou roládu s kakaovým krémem ozdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou. Než poleva ztuhne, posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme kandovanými třešněmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!