Piškot brdské babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic cukr
2 lžíce olej
1 špetka sůl
6 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
6 lžic polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme zvlášť žloutky a bílky. Žloutky s cukrem ušhleháme úplně doběla, pak zašleháme 2 lžíce oleje. Poté si z bílků ušleháme pevný sníh. Nejdříve do ušlehaných žloutků postupně zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Na závěr vmícháme sníh.

  2. Formu použijeme podle toho, co zamýšlíme s piškotem dělat - dortovou či zapékací mísu.

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C, cca po 10 minutách teplotu snížíme a zkoušíme špejlí. Pozor! Po vyndání z trouby piškot spadne, to je v pořádku.

  4. Náplň na piškot brdské babičky použijeme dle vlastního uvážení, např. šlehačku se zakysanou smetanou a mandarinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!