Pikantní zeleninová hořčice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
1 palička česnek
200 ml olej
50 g sůl
100 ml ocet
1 kg cibule
200 g hořčice
1 kg rajče
2 ks feferonka
130 g cukr krystal
2 lžičky mletý pepř
1 kg zelená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu (cibuli, papriku, rajčata, feferonky a česnek) očistíme a pomeleme na masovém strojku.

  2. Pomletou zeleninu dáme do kastrolu, přidáme koření, olej, sůl, ocet, hořčici a cukr. Vaříme asi 1 hodinu, dokud se nevypaří voda. Vznikne nám přiměřeně hustá zeleninová směs.

  3. Zeleninovou hořčici plníme do malých předehřátých skleniček a ihned zavíčkujeme. Nemusíme sterilovat.

  4. Pikantní zeleninou hořčici mažeme jako pomazánku, používáme na pizzu nebo jako studenou omáčku k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!