Pikantní zeleninová hořčice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 1 palička česnek 200 ml olej 50 g sůl 100 ml ocet 1 kg cibule 200 g hořčice 1 kg rajče 2 ks feferonka 130 g cukr krystal 2 lžičky mletý pepř 1 kg zelená paprika
Postup Pikantní zeleninová hořčice recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu (cibuli, papriku, rajčata, feferonky a česnek) očistíme a pomeleme na masovém strojku.
Pomletou zeleninu dáme do kastrolu, přidáme koření, olej, sůl, ocet, hořčici a cukr. Vaříme asi 1 hodinu, dokud se nevypaří voda. Vznikne nám přiměřeně hustá zeleninová směs.
Zeleninovou hořčici plníme do malých předehřátých skleniček a ihned zavíčkujeme. Nemusíme sterilovat.
Pikantní zeleninou hořčici mažeme jako pomazánku, používáme na pizzu nebo jako studenou omáčku k masu.