Pikantní žebírka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 ml olej
sůl
500 g vepřová žebírka
2 lžíce chilli omáčka
1 lžička hrubě mletý pepř
1 ks chilli paprička (zelená)
1 ks chilli paprička (červená)

Postup přípravy receptu

  1. Olej smícháme s chilli omáčkou, pepřem a solí. Rozpůlíme chilli papričky, odstraníme jadérka, lusky omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Ty přisypeme do omáčky. Dáváme pozor, abychom si

  2. Žebra nakrájíme na jednotlivé kosti, dobře potřeme omáčkou a alespoň hodinu v lednici marinujeme.

  3. Maso vyjmeme z marinády, položíme na mřížku a dokřupava grilujeme.

  4. Podáváme jen se zeleninou nebo salátem a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!