Pikantní zapékané brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg slanina
1-2 lžičky sůl
90 dkg brambory
15 dkg kapusta
bazalka
3 lžíce citronová šťáva
4 lžíce pikantní kečup
2 lžičky mletá sladká paprika
1 lžička mletá pálivá paprika
3 dl smetana 12%

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kapustu nakrájíme na nudličky.

  2. Ve vyšší pánvi rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Vsypeme kapustu a krátce podusíme. Ve smetaně rozmícháme pikantní kečup. Přidáme sladkou i pálivou papriku, sůl, citronovou šťávu a rozemnutou suchou bazalku.

  3. Do vymaštěné zapékací misky vložíme vrstvu brambor. Na ně dáme podušenou kapustu a navrch vrstvu brambor. Vše zalijeme připraveným pikantním kečupem. Pikantní brambory vložíme do rozehřáté trouby na 200 °C a zapečeme dozlatova.

  4. Pikantní zapékané brambory podáváme jen tak nebo se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!