Pikantní vepřové se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 250 ml kysaná smetana 2 lžíce plnotučná hořčice 1 lžíce polohrubá mouka 2 ks větší cibule 1 plechovka sterilovaný hrášek 3 lžíce pikantní kečup 70 dkg vepřové maso 0.5 ks menší květák 2 ks střední mrkev podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby sádlo vývar z kostky
Postup Pikantní vepřové se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso nakrájíme přes vlákna na plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme.
Na sádle necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plnotučnou hořčici, cukr a krátce osmahneme. Na tento základ vložíme připravené maso, trochu podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dusíme asi 25 minut. K téměř měkkému masu přidáme omytou mrkev nakrájenou na hranolky nebo na kolečka a květák rozebraný na růžičky. Opět trochu podlijeme a dusíme ještě 15 minut. Když je vše měkké, přidáme pikantní kečup, sterilovaný hrášek (malou plechovku) a zalijeme smetanou, do které jsme rozkvedlali mletou sladkou papriku a polohrubou mouku. Vepřové se zeleninou chvíli povaříme a potom pod poklicí necháme ještě několik minut dojít.
Pikantní vepřové se zeleninou podáváme s brambory, dušenou rýží nebo pečivem.