Pikantní vepřové se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
250 ml kysaná smetana
2 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce polohrubá mouka
2 ks větší cibule
1 plechovka sterilovaný hrášek
3 lžíce pikantní kečup
70 dkg vepřové maso
0.5 ks menší květák
2 ks střední mrkev
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
sádlo
vývar z kostky

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso nakrájíme přes vlákna na plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Na sádle necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plnotučnou hořčici, cukr a krátce osmahneme. Na tento základ vložíme připravené maso, trochu podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dusíme asi 25 minut. K téměř měkkému masu přidáme omytou mrkev nakrájenou na hranolky nebo na kolečka a květák rozebraný na růžičky. Opět trochu podlijeme a dusíme ještě 15 minut. Když je vše měkké, přidáme pikantní kečup, sterilovaný hrášek (malou plechovku) a zalijeme smetanou, do které jsme rozkvedlali mletou sladkou papriku a polohrubou mouku. Vepřové se zeleninou chvíli povaříme a potom pod poklicí necháme ještě několik minut dojít.

  3. Pikantní vepřové se zeleninou podáváme s brambory, dušenou rýží nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!