Pikantní uzeninová polévka s pórkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 lžička sůl
50 g máslo
400 g brambory
1 ks cibule
1 ks pórek
1 ks masox
0 lžiček mletý pepř
0 hlávek bílé zelí
0 lžiček chilli koření
150 g papriková klobása
150 g dunajská klobása
2 lžičky směs koření na čínu
1 l voda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na másle osmahneme najemno krájenou velkou cibuli, na plátečky nakrájené stroužky česneku a 2 kvalitní klobásy nakrájené na silnější půl kolečka. Dobrá je dunajská nebo chorizo.

  2. Asi po 10 minutách přidáme 1 litr vody, masox, 2 lžičky koření na čínu, špetku pepře, špetku chilli, 1,5 lžičky soli, nahrubo pokrájené bílé zelí, nakrájený velký pórek a to vše vaříme dalších 10 minut.

  3. Nakonec do hrnce nasypeme na kostky nakrájené větší brambory. V případě velmi husté směsi přidáme do polévky 2 dl vody a vaříme do změknutí brambor. Pikantní polévku podle chuti osolíme a můžeme podávat.

  4. Pikantní uzeninová polévka s pórkem je nejlepší ihned, pořádně teplá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!