Pikantní uzeninová polévka s pórkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 lžička sůl 50 g máslo 400 g brambory 1 ks cibule 1 ks pórek 1 ks masox 0 lžiček mletý pepř 0 hlávek bílé zelí 0 lžiček chilli koření 150 g papriková klobása 150 g dunajská klobása 2 lžičky směs koření na čínu 1 l voda na vaření
Postup Pikantní uzeninová polévka s pórkem recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na másle osmahneme najemno krájenou velkou cibuli, na plátečky nakrájené stroužky česneku a 2 kvalitní klobásy nakrájené na silnější půl kolečka. Dobrá je dunajská nebo chorizo.
Asi po 10 minutách přidáme 1 litr vody, masox, 2 lžičky koření na čínu, špetku pepře, špetku chilli, 1,5 lžičky soli, nahrubo pokrájené bílé zelí, nakrájený velký pórek a to vše vaříme dalších 10 minut.
Nakonec do hrnce nasypeme na kostky nakrájené větší brambory. V případě velmi husté směsi přidáme do polévky 2 dl vody a vaříme do změknutí brambor. Pikantní polévku podle chuti osolíme a můžeme podávat.
Pikantní uzeninová polévka s pórkem je nejlepší ihned, pořádně teplá.