Pikantní toasty s hlívou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
200 g olej
sůl
1 ks paprika
1 ks jablko
200 g patizon
1-2 ks feferonky
250 g hlíva ústřičná
cukr krupice
1 ks větší cibule
100 g ostrý kečup
2 ks sladkokyselá okurka
příloha
tmavý toastový chléb

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku i feferonky zbavíme zrníček, papriku nakrájíme na nudličky a feferonky najemno. Patizon a jablko oloupeme a spolu s okurkou nastrouháme.

  2. Cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, přisypeme papriku i feferonky a přidáme umletou hlívu. Podle chuti osolíme a dusíme doměkka. Přidáme patison, jablko a ještě chvíli podusíme. Podle chuti osladíme.

  3. Nakonec přidáme kečup, nastrouhaný česnek i okurku a prohřejeme.

  4. Toasty, nejlépe z tmavého chleba, opečeme v toastovači, silně namažeme hlívovou směsí a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!