Pikantní slepičí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
1 l voda
0.5 ks pórek
1 lžíce glutasol
1 ks slepice
nasekaná petrželka
citronová kůra
150 g hlávkové zelí
3 ks vejce natvrdo
4 lžičky koření Nasi Goreng

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou slepici uvaříme v mírně osolené vodě s citronovou kůrou. Pak ji vykostíme a maso nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek očistíme a posekáme najemno.

  2. Cibuli a česnek osmahneme s kořenící směsí na oleji. Dáme do procezeného vývaru, přidáme maso, na jemné nudličky nakrájené zelí a pórek. Přidáme také vejce uvařená natvrdo nakrájená na kolečka a glutasol. Slepičí polévku necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí.

  3. Pikantní slepičí polévku podáváme s čerstvým pečivem a zdobíme petrželkou. Koření Nasi Goreng je indonéská kořenící směs k přípravě masa, ryb a drůbeže. Umožňuje pikantní a neobvyklou úpravu darů moře a různých druhů zeleniny. Je mírně pálivá. Obsahuje: česnek, kurkumu, sušený pórek, celer, karotku, koriandr, muškát a chilli.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!