Pikantní řízek z Krnova recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 plátků vepřová kýta
na obalení
1 stroužek česnek
2 ks vejce
strouhanka
1 lžíce čedar
hladká mouka
1 lžíce bílý jogurt
podle chuti
sůl
chilli koření
mletý černý pepř
čtyřbarevný pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřové kýty naklepeme z obou stran, osolíme a na každý nameleme chilli koření a čtyřbarevný pepř. Česnek oloupeme a prolisujeme. Čedar nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Vejce rozšleháme se špetkou soli, chilli koření, mletého černého pepře, lžící bílého jogurtu a prolisovaným česnekem. Strouhanku smícháme s trochou čedaru. Řízky obalíme v hladké mouce, protáhneme ve vaječné směsi a obalíme v jemné strouhance.

  3. Pikantní řízky smažíme z obou stran v rozpáleném oleji.

  4. Pikantní řízek z Krnova podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Výborně chutná i s chlebem namazaným hořčicí a kyselou okurkou. Řízky jsou samozřejmě skvělé teplé i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!