Pikantní pomerančová marmeláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks pomeranč
2200 g cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče důkladně omyjeme a vymačkáme z nich šťávu. Zbylou vymačkanou dužninu nakrájíme na proužky a zavážeme je do kousku bílého plátna, utěrky nebo gázy. Šťávu a pokrájené pomeranče zalijeme 2,5 litry převařené vody a přes noc necháme v porcelánové nebo skleněné nádobě máčet.

  2. Druhý den ovoce se šťávou vaříme v silnostěnném kastrolu asi 2 hodiny na mírném plameni doměkka. Pak přisypeme cukr a vaříme další půlhodinku.

  3. Že je marmeláda hotová poznáme tak, že když trochu kápneme na vychlazený talířek, začne marmeláda ihned rosolovatět. Pak pomerančovou marmeládu nalijeme do sterilizovaných sklenic, zavíčkujeme a uložíme do chladu.

  4. Pikantní pomerančovou marmeládu podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!