Pikantní pomerančová marmeláda recept
Apetit ReceptyPostup Pikantní pomerančová marmeláda recept
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče důkladně omyjeme a vymačkáme z nich šťávu. Zbylou vymačkanou dužninu nakrájíme na proužky a zavážeme je do kousku bílého plátna, utěrky nebo gázy. Šťávu a pokrájené pomeranče zalijeme 2,5 litry převařené vody a přes noc necháme v porcelánové nebo skleněné nádobě máčet.
Druhý den ovoce se šťávou vaříme v silnostěnném kastrolu asi 2 hodiny na mírném plameni doměkka. Pak přisypeme cukr a vaříme další půlhodinku.
Že je marmeláda hotová poznáme tak, že když trochu kápneme na vychlazený talířek, začne marmeláda ihned rosolovatět. Pak pomerančovou marmeládu nalijeme do sterilizovaných sklenic, zavíčkujeme a uložíme do chladu.
Pikantní pomerančovou marmeládu podáváme podle chuti.