Pikantní paštika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g slanina
- - česnek
- - sůl
1 lžíce smetana
- - tymián
- - pepř mletý
350 g maso vepřové
3 ks šalotka
- - list bobkový
150 g maso telecí
3 lžíce koňak
350 g játra vepřová
200 g špek
100 g jazyk uzený
- - koření nové mleté

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nasekáme nahrubo, špek a uzený jazyk nakrájíme na kostičky. Šalotku, utřený česnek, ostatní koření i koňak přidáme k masu a vše promícháme.Plátky slaniny vyložíme pečící formu, a pak do ní masovou směs rovnoměrně navrstvíme. Tu zakryjeme bobkovým listem a znovu slaninou. Formu přikryjeme alobalem a dáme do pečící nádoby s vodou, jež by měla sahat do půlky výšky formy. Během dvouhodinového pečení ji doléváme. Slijeme šťávu a paštiku přes nový alobal zatížíme. Chladíme ji při pokojové teplotě, poté necháme zatuhnout v ledničce. Paštiku krájíme na plátky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!