Pikantní paštika recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g slanina - - česnek - - sůl 1 lžíce smetana - - tymián - - pepř mletý 350 g maso vepřové 3 ks šalotka - - list bobkový 150 g maso telecí 3 lžíce koňak 350 g játra vepřová 200 g špek 100 g jazyk uzený - - koření nové mleté
Postup Pikantní paštika recept
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nasekáme nahrubo, špek a uzený jazyk nakrájíme na kostičky. Šalotku, utřený česnek, ostatní koření i koňak přidáme k masu a vše promícháme.Plátky slaniny vyložíme pečící formu, a pak do ní masovou směs rovnoměrně navrstvíme. Tu zakryjeme bobkovým listem a znovu slaninou. Formu přikryjeme alobalem a dáme do pečící nádoby s vodou, jež by měla sahat do půlky výšky formy. Během dvouhodinového pečení ji doléváme. Slijeme šťávu a paštiku přes nový alobal zatížíme. Chladíme ji při pokojové teplotě, poté necháme zatuhnout v ledničce. Paštiku krájíme na plátky a podáváme.