Kefírové krkonošské kyselo recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 špetky sůl 2 ks vejce 2 - 3 lžíce ocet 3 ks brambory 1 ks cibule 0,5 l kefír 3 hrstě houby 1 ks masox 2 ks bobkový list 10 kuliček nové koření
Postup Kefírové krkonošské kyselo
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli pokrájíme na půl kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky
Nakrájené houby přivedeme k varu a přidáme pokrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a sůl. Necháme vařit do změknutí hub a následně přidáme nakrájené brambory s kostkou masoxu
Jakmile brambory změknou, přilijeme 0,5 l kefíru. Opět přivedeme k varu, přimícháme 2 rozkvedlaná vejce. Vedle si mezitím necháme převařit cca 2 - 3 lžíce octa a přidáme do polévky
Kefírové krkonošské kyselo podáváme s čerstvým pečivem.