Kefírové krkonošské kyselo recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 špetky sůl
2 ks vejce
2 - 3 lžíce ocet
3 ks brambory
1 ks cibule
0,5 l kefír
3 hrstě houby
1 ks masox
2 ks bobkový list
10 kuliček nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli pokrájíme na půl kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Nakrájené houby přivedeme k varu a přidáme pokrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a sůl. Necháme vařit do změknutí hub a následně přidáme nakrájené brambory s kostkou masoxu

  3. Jakmile brambory změknou, přilijeme 0,5 l kefíru. Opět přivedeme k varu, přimícháme 2 rozkvedlaná vejce. Vedle si mezitím necháme převařit cca 2 - 3 lžíce octa a přidáme do polévky

  4. Kefírové krkonošské kyselo podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!