Pikantní melounový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

75 ml olej
1 kg rajčata
1 lžíce mangové čatní
150 g potočnice
200 ml zeleninový vývar
5 lžic červený vinný ocet
500 g vodní meloun
2 ks červená ředkev
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu omyjeme a očistíme.

  2. Ředkev nastrouháme na jemné nudličky a osolíme. Potočnici obereme a necháme ji okapat. Rajčata rozkrájíme na kousky, dužinu melounu bez jadérek také.

  3. V mističce smícháme olej, ocet, vývar, mangové čatní, sůl a pepř.

  4. Zálivku nalijeme na zeleninový salát a promícháme.

  5. Pikantní melounový salát podáváme samostatně, případně jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!