Pikantní masová směs recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
40 g olej
10 g solamyl
3 ks rajče
2 ks feferonka
2 ks zelená paprika
400 g vepřová kýta
200 g naložené houby
podle chuti
sůl
sójová omáčka
chilli koření
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Papriky a feferonky očistíme a nakrájíme na nudličky. Feferonky můžeme nakrájet na drobné kostičky. Rajčata nařízneme, spaříme a oloupeme. Nakrájíme je na větší kostky. Nakládané houby scedíme a pokud jsou velké, překrájíme je na menší kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Kýtu podle potřeby očistíme, nakrájíme na tenké nudličky a zaprášíme solamylem. Osolíme je a důkladně promícháme.

  3. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme vepřové nudličky a za stálého míchání je osmahneme. Pak přidáme papriky, feferonky, rajčata, houby, česnek a promícháme. Směs zakápneme sójovou omáčkou, trochu podlijeme vroucí vodou nebo vývarem a za stálého míchání podusíme doměkka.

  4. Zatím si můžeme připravit bramboráčky podle oblíbeného receptu.

  5. Na talíři naskládáme dokola bramboráčky, doprostřed dáme sběračku pikantní masové směsi a vše ozdobíme kroužky oloupané cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!