Pikantní lilek na grilu recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
3 ks lilek
1 lžíce citronová šťáva
1/2 lžičky mletý kmín
1 lžička mletá sladká paprika
5 lístků čerstvá máta
1 lžička ostrá pasta Harissa

Postup přípravy receptu

  1. Lilky očistíme od stopek, omyjeme, osušíme a podélně nakrájíme na plátky asi 0,5 cm široké. Potom plátky z obou stran osolíme, rozložíme na papírové utěrky a necháme 15 minut odležet. Pak plátky "vypoceného" lilku osušíme, potřeme z obou stran pikantní marinádou a opět necháme v chladu 15 minut odpočinout

  2. Připravíme si pikantní marinádu. Oloupaný česnek prolisujeme a utřeme s usekanou mátou, pastou Harissa, citronovou šťávou, mletým kmínem a sladkou paprikou

  3. Namarinovaný lilek osušíme ubrouskem, potřeme olejem a na každé straně grilujeme přibližně 2 - 3 minuty

  4. Pikantní grilovaný lilek podáváme s pečeným bramborem, grilovaným masem nebo bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!