Pikantní kuřecí špíz recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
3-4 ks chilli paprička
4 ks kuřecí prsa
200 g anglická slanina
omáčka
1 konzerva rajčatový protlak
2 lžíce ostrý kečup
1 lžička feferonková pasta

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky o velikosti asi 3x3 cm. Plátky slaniny na šířku rozpůlíme. Papričky nakrájíme na přibližně centimetrová kolečka.

  2. Připravíme si špejle nebo kovové jehly, na které budeme napichovat kousky kuřecího masa ovinuté slaninou střídavě s kolečky papriky. Takto pokračujeme, dokud máme suroviny. Pokud zbydou papričky, nakrájíme je na drobné kostičky a použijeme je do omáčky.

  3. Omáčku si připravíme z rajského protlaku, kečupu, feferonkové pasty a případně i z chilli papriček.

  4. Špízy dáme na lehce vymaštěný plech a polijeme je rajskou omáčkou. Pečeme je při 150 °C asi 30 - 40 minut.

  5. Pikantní kuřecí špíz podáváme horký a brambory v jakékoliv úpravě. Na zajedení pálivé chuti mějte připraven nějaký chutný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!