Pikantní kuřecí prsa na roštu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 lžíce olej
50 ml olej
sůl
3 řapíky celer
2 ks rajče
3 ks feferonka
4 plátky kuřecí prsa
200 ml bílý jogurt
1 hrst petrželová nať
1 špetka mletý zázvor
1/2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 lžíce bazalkové pesto
1/2 lžičky mleté chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rukou lehce naklepeme. Vložíme do marinády a necháme 24 hodin rozležet. Marinádu připravíme smícháním jogurtu a oleje se solí, pepřem, chilli kořením, sladkou paprikou a mletým zázvorem

  2. Připravíme si pikantní zeleninový krém. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na kousky. Feferonky očistíme od jadérek a česnek sloupneme. Rajčata spaříme a oloupeme. Petrželku jemně usekáme. Všechny suroviny rozmixujeme s olejem a dochutíme pestem, solí a pepřem

  3. Na rozpáleném roštu nebo na pánvi s malým množstvím oleje maso opečeme z obou stran doměkka

  4. Kuřecí prsa připravená na roštu podáváme s ostrým zeleninovým krémem. Vhodnou přílohou jsou opečené nebo vařené brambory, případně pečivo podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!