Pikantní kuřecí játra s cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
3 lžíce solamyl
1 ks cibule
5 lžic kečup
3 lžíce sójová omáčka
40 dkg kuřecí játra
1 lžíce mexické koření
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu očistíme. Játra posypeme solamylem a promícháme. Česnek nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka.

  2. Na rozpáleném oleji smažíme játra ze všech stran. Vsypeme česnek, cibuli, promícháme a restujeme dál. Pak játra zasypeme pikantním mexickým kořením, nebo jinou podobnou směsí koření a zalijeme kečupem a sójovou omáčkou. Pikantní kuřecí játra krátce osmažíme a je hotovo. Podle chuti je osolíme.

  3. Pikantní kuřecí játra podáváme teplá. Výbornou přílohou jsou hranolky, smažené brambory, ale také rýže. Pikantní kuřecí játra můžeme podávat na topinkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!