Pikantní kuře s hořčicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl vývar
1 ks kuře
marináda
3 stroužky česnek
1 lžíce olej
0 ks citron
1 lžička vegeta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kuře nejprve omyjeme, osušíme a potom rozčtvrtíme. Rozšleháme olej s hořčicí a citronovou šťávou, přidáme prolisovaný česnek, vegetu, osolíme a opepříme. Připravenou marinádou potřeme čtvrtky kuřete a dáme na 2 - 3 hodiny odležet do ledničky.

  2. Pekáček vyložíme plátky másla, naskládáme maso, trochu podlijeme vývarem, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Během pečení podléváme vývarem a ke konci přeléváme vypečenou šťávou.

  3. Pikantní kuře s hořčicí podáváme s vařenými bramborami posypanými nasekanou petrželkou nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!