Pikantní krevety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 lžíce olej
1 lžíce máslo
1 ks citron
2 balíčky krevety
1 ks chilli paprička (červená)
1 ks feferonka (zelená)

Postup přípravy receptu

  1. Česnek, feferonku a chilli papričku očistíme a nasekáme najemno. Citron důkladně omyjeme pod horkou vodou a nastrouháme z něj asi 1 lžičku citronové kůry. Pak z citronu vymačkáme šťávu.

  2. V pánvi rozpálíme olej. Vložíme máslo a nasekanou papričku s feferonkou. Zprudka je orestujeme. Pak vložíme krevety a 3 minutky je restujeme. Vsypeme česnek, citronovou kůru, podle chuti šťávu a promícháme. Krevety necháme již jen prohřát.

  3. Pikantní krevety podáváme s pečivem, nejlépe křehkými toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!