Pikantní kotlík s vepřovým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 2 lžíce petrželka 2 ks cibule 1 ks jablko tymián 0.3 l červené víno 2 lžíce sójová omáčka 500 g vepřová kýta mletý černý pepř 1 ks lusk červené papriky
Postup Pikantní kotlík s vepřovým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na 3 cm velké kostky. Sójovou omáčku rozkvedláme s olejem, přidáme pepř a jemně nadrcený tymián. Promícháme s masem, necháme krátce proležet.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Na dobře prohřáté pánvi opečeme cibulku dozlatova, přidáme maso a za stálého obracení směs 2 minuty opékáme. Přilijeme víno a za mírné teploty dusíme asi 10 minut.
Než se maso podusí, oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a rozkrájíme na kostičky. Paprikový lusk rozčtvrtíme, odstraníme jádra, umyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Obojí přidáme k masu asi 5 minut před dovařením jídla. Paprika se nesmí rozvařit, má jen změknout.
Pikantní kotlík s vepřovým masem osolíme, dobře promícháme, dochutíme a posypeme sekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je dlouhozrnná rýže.