Pikantní kotlík s vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
2 lžíce petrželka
2 ks cibule
1 ks jablko
tymián
0.3 l červené víno
2 lžíce sójová omáčka
500 g vepřová kýta
mletý černý pepř
1 ks lusk červené papriky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 3 cm velké kostky. Sójovou omáčku rozkvedláme s olejem, přidáme pepř a jemně nadrcený tymián. Promícháme s masem, necháme krátce proležet.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Na dobře prohřáté pánvi opečeme cibulku dozlatova, přidáme maso a za stálého obracení směs 2 minuty opékáme. Přilijeme víno a za mírné teploty dusíme asi 10 minut.

  3. Než se maso podusí, oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a rozkrájíme na kostičky. Paprikový lusk rozčtvrtíme, odstraníme jádra, umyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Obojí přidáme k masu asi 5 minut před dovařením jídla. Paprika se nesmí rozvařit, má jen změknout.

  4. Pikantní kotlík s vepřovým masem osolíme, dobře promícháme, dochutíme a posypeme sekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je dlouhozrnná rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!