Cibuláda recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
70 g máslo
2 lžíce olivový olej
450 ml červené víno
100 ml červený vinný ocet
100 g hnědý cukr
1/4 lžičky sušený tymián
1 kg červená cibule
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Sloupnuté stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Máslo a olej rozhřejeme ve větším hrnci a vmícháme cibuli a česnek. Vše promícháme a přidáme cukr, sůl, pepř a špetku tymiánu

  2. Cibuli vaříme zvolna, nezakrytou a za občasného promíchání asi 45 minut. Pak vše podlijeme červeným vínem a vinným octem, zvýšíme teplotu a vaříme dalších 25 - 30 minut, dokud se tekutina nezredukuje na 2/3 původního množství. Podle potřeby cibuládu dochutíme cukrem nebo octem, necháme přejít varem a odstavíme z tepla. Marmeládu z červené cibule naplníme do sklenic a uchováme v chladu

  3. Delikátní marmeládu z červené cibule a vína podáváme jako přílohu k masu, sýru a jen tak. Cibuládu můžeme využít i jako základ pro další pokrmy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy