Cibuláda recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 70 g máslo 2 lžíce olivový olej 450 ml červené víno 100 ml červený vinný ocet 100 g hnědý cukr 1/4 lžičky sušený tymián 1 kg červená cibule mletý černý pepř
Postup Cibuláda
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Sloupnuté stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Máslo a olej rozhřejeme ve větším hrnci a vmícháme cibuli a česnek. Vše promícháme a přidáme cukr, sůl, pepř a špetku tymiánu
Cibuli vaříme zvolna, nezakrytou a za občasného promíchání asi 45 minut. Pak vše podlijeme červeným vínem a vinným octem, zvýšíme teplotu a vaříme dalších 25 - 30 minut, dokud se tekutina nezredukuje na 2/3 původního množství. Podle potřeby cibuládu dochutíme cukrem nebo octem, necháme přejít varem a odstavíme z tepla. Marmeládu z červené cibule naplníme do sklenic a uchováme v chladu
Delikátní marmeládu z červené cibule a vína podáváme jako přílohu k masu, sýru a jen tak. Cibuládu můžeme využít i jako základ pro další pokrmy.