Pikantní kotlety v barevné zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
400 ml masový vývar
1 lžička mletý bílý pepř
1/2 lžíce škrobová moučka
1 lžička chilli koření
1 balíček mražená zelenina s kukuřicí
4 plátky vepřová kotleta

Postup přípravy receptu

  1. Mraženou zeleninu dáme na síto a prolijeme horkou vodou. Necháme dobře okapat

  2. Kotlety omyjeme, osušíme a dobře okořeníme. Pak použijeme tenderizér a maso jeho pomocí rozrušíme

  3. Na rozpáleném oleji kotlety prudce z obou stran opečeme. Vyjmeme je na talířek a do výpeku vsypeme okapanou zeleninu. Za stálého míchání asi 2 minuty opékáme

  4. Ve studeném masovém vývaru rozmícháme škrobovou moučku a nalijeme k zelenině. Důkladně promícháme, do pánve vrátíme kotlety a ještě asi 2 minuty povaříme

  5. Pikantní kotlety v barevné zelenině podáváme ideálně s rýží jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!