Borůvkový švédský koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
2 ks vejce
2 - 3 kelímky tvaroh
1 hrnek cukr moučka
1 hrnek borůvky
1 balíček vanilkový cukr
3 hrnky polohrubá mouka
1 balíček tuk na pečení
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 kelímek smetana Alpro

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a cukrem. Polovinu této sypké směsi nasypeme na plech s pečícím papírem

  2. Náplň vytvoříme smícháním 2 - 3 tvarohů, smetany Alpro, cukru moučka a vanilkového cukru a 2 vajíček. Opatrně nalijeme na plech se sypkou směsí, přidáme borůvky nebo jiné lesní ovoce a posypeme rovnoměrně druhou polovinou směsi. Nahoru nakrájíme tenké plátky tuku na pečení. Tuk můžeme i rozehřát a připravený koláč jím polévat

  3. Koláč pečeme pomalu dozlatova v troubě při 180 °C

  4. Borůvkový švédský koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!