Pikantní karamelky s mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček listové těsto
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
6 ks rajče
2 balíčky mozzarella
10 ks ančovičky v olivovém oleji

Postup přípravy receptu

  1. Zralá rajčátka oloupeme, nakrájíme a zbavíme zrníček. Mozzarellu necháme odkapat a nakrájíme na plátky. Ančovičky vyjmeme z oleje.

  2. Listové těsto vyválíme a rozdělíme na stejné čtverečky. Velikost záleží na nás. Na každý čtverec položíme část nakrájených rajčat, plátek mozzarelly a jednu tenkou ančovičku. Čtverec zabalíme do tvaru karamelky. Nesolíme, protože ančovička je slaná.

  3. Karamelky potřeme rozmíchaným vajíčkem a uložíme na plech vyložený pečicím papírem. Pikantní karamelky s mozzarellou pečeme v předehřáté troubě na 190 - 200 °C dozlatova.

  4. Pikantní karamelky s mozzarellou podáváme jako chuťovku nebo předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!