Pizza s tuňákem a cibulí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
sůl
1 ks cibule
1 ks cibule
bazalka
1 ks mozzarella
280 g hladká mouka
180 ml vlažná voda
1 lžička sušené droždí
2 konzervy tuňák filety v olivovém oleji Vasco da Gama
1 konzerva konzervová rajčata

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme vlažnou vodu a droždí a mícháme, dokud se droždí úplně nerozpustí. Pak zapracujeme mouku a sůl. Věnujeme se hnětení asi 5 minut, aby se vytvořilo vláčné lepivé těsto. Nyní můžeme těsto nechat 90 minut kynout. Pak by ho bylo možné až 3 dny uchovat v lednici. Pokud není čas, může se kynutí vynechat a recept funguje stejně. Jenom se těsto potom nemůže uchovávat

  2. Během kynutí je ideální čas připravit sugo, rajčatový základ pro každou italskou pizzu. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme rajčata, bazalku a trochu podlijeme vodou. Necháme na mírném ohni dusit bez pokličky, aby se vyvařila voda, cca 20 minut. Pak vyndáme bazalku a podle chuti dosolíme

  3. Předehřejeme troubu na 220 °C. Ideálně alespoň půl hodiny předtím, než pizzu budeme péct. Rozdělíme těsto na dva díly a dlaní vytvarujeme pizzu přímo na pečicím papíru. Sugo naneseme na pizzu a zhruba 1 cm necháme na okraj. Naaranžujeme cibuli nakrájenou na jemné plátky a okapané filety tuňáka Vasco da Gama. Pečeme 5 minut. Mezitím nakrájíme mozzarellu na plátky. Klademe na pizzu a necháme ještě na 5 minut péct

  4. Pizzu s tuňákem a cibulí ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!