Jurášův fazolový hrnec recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
2 lžičky sůl
4 lžíce máslo
2 ks paprika
2 lžičky majoránka
3 ks cibule
1 špetka tymián
4 ks rajče
1 konzerva rajčatový protlak
1 kostka masox
3 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
2 lžíce hladká mouka
1 špetka chilli koření
1 balíček bílé fazole
1 špetka mletý černý pepř
1 miska kysané zelí
5 kuliček celý černý pepř
4 ks ostravská klobása
1 sklenice zeleninové sterilované lečo

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme přes noc do studené vody.Tu pak druhý den vyměníme a fazole uvaříme skoro doměkka

  2. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, papriku na proužky, rajčata na kousky a klobásu na půlměsíčky.To vše, společně se zelím a rajčatovým protlakem, přidáme k fazolím a vaříme ještě asi 20 minut, dokud fazole a zelenina úplně nezměknou

  3. Mezitím si připravíme jíšku. Na rozpuštěném másle osmažíme mouku dozlatova a necháme ji na pánvi vychladnout

  4. Odebereme trochu vývaru z fazolí a rozpustíme v něm kostku Masoxu.Zředěný masový vývar přilijeme do hrnce, vmícháme i vychladlou jíšku. Ochutíme majoránkou, mletým pepřem, špetkou tymiánu a chilli a ještě krátce povaříme

  5. Hotové podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!