Pikantní bezový kompot recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l voda
1 kg cukr krystal
3 kg černý bez
podle chuti
4 ks hřebíček
citronová kůra
1 ks celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Zralý bez i se stopkami očistíme a umyjeme, bobule obereme a necháme na sítku odkapat.

  2. Vodu s cukrem, citronovou kůrou, hřebíčky a skořicí chvíli povaříme a přecedíme. Opět uvedeme do varu a do vřícího roztoku vložíme odkapaný bez. Necháme povařit, potom odstavíme a necháme do druhého dne v chladu. Potom opět uvedeme do varu a horké plníme do sklenic, které rychle uzavřeme. Pikantní bezový kompot zabalíme do deky a necháme vychladnout.

  3. Pikantní bezový kompot podáváme jako přílohu podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!