Pikantní bábovka se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
70 ml olej
1 ks cibule
25 g droždí
300 g polohrubá mouka
2 lžíce čerstvá petrželka
1 hrst olivy bez pecek
120 g libová slanina
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
160 ml mléko

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, mléka, cukru a lžíce mouky si připravíme kvásek. Slaninu nakrájíme na kostičky a s troškou oleje a nasekanou cibulí ji orestujeme do křupava.

  2. Mouku se solí prosejeme do mísy. Přidáme vejce, olej, sekanou petrželku, nakrájené olivy, slaninu a připravený kvásek. Promíchané vláčné těsto necháme vykynout. Těsto uhladíme do vymazané a vysypané bábovkové formy a necháme ještě asi 30 minut kynout.

  3. Pikantní bábovku se slaninou pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova. Poté necháme vychladnout a vyklopíme.

  4. Pikantní bábovku se slaninou podáváme vlažnou nebo studenou jako slanou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!