Pikantní bábovka se slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 70 ml olej 1 ks cibule 25 g droždí 300 g polohrubá mouka 2 lžíce čerstvá petrželka 1 hrst olivy bez pecek 120 g libová slanina podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby 160 ml mléko
Postup Pikantní bábovka se slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, mléka, cukru a lžíce mouky si připravíme kvásek. Slaninu nakrájíme na kostičky a s troškou oleje a nasekanou cibulí ji orestujeme do křupava.
Mouku se solí prosejeme do mísy. Přidáme vejce, olej, sekanou petrželku, nakrájené olivy, slaninu a připravený kvásek. Promíchané vláčné těsto necháme vykynout. Těsto uhladíme do vymazané a vysypané bábovkové formy a necháme ještě asi 30 minut kynout.
Pikantní bábovku se slaninou pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova. Poté necháme vychladnout a vyklopíme.
Pikantní bábovku se slaninou podáváme vlažnou nebo studenou jako slanou chuťovku.