Pikantní aspik se zeleninou a šunkovým salámem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžička sójová omáčka
250 g šunkový salám
1 balení želatina v prášku
1 sklenice směs zeleniny Moravanka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninovou směs Moravanka slijeme, nálev doplníme vodou do 300 ml a přidáme ještě lžičku sójové omáčky. Potom vsypeme želatinu a necháme nabobtnat.

  2. Šunkový salám nakrájíme na nudličky, okurky a cibuli z Moravanky taky. Můžeme přidat malou cibuli nakrájenou nadrobno. Nabobtnanou želatinu rozpustíme na plamenu, ale nesmí se vařit.

  3. Vše smícháme a vlijeme do srnčího hřbetu, který vyložíme rozstříhnutým mikrotenovým sáčkem tak, aby se dal přehnout přes aspik. Připravený aspik dáme ztuhnout do lednice.

  4. Pikantní aspik se zeleninou a šunkovým salámem podáváme s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!