Nadýchané květákové karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 ks vejce
1/2 hrnku strouhanka
strouhanka
1/2 lžičky kmín
1 ks květák
olej na smažení
1 lžíce sušená petrželka
2 ks jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Menší květák očistíme, tvrdý košťál odřízneme a rozdělíme na menší růžičky. Květák vložíme do hrnce, přidáme kmín, špetku soli, zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu. Květák vaříme přibližně 15 minut do změknutí. Uvařené květákové růžičky scedíme, necháme okapat a zcela vychladnout

  2. Květák poté rozmačkáme vidličkou na jemno, případně použijeme šťouchadlo na brambory. Očištěnou a na jemno nakrájenou cibulku osmahneme na troše oleje

  3. Ke květáku přidáme žloutky, osmahnutou cibulku, prolisovaný česnek, petrželku, trochu soli a strouhanku. Směs na květákové placičky důkladně promícháme. Nakonec do směsi přidáme do tuha vyšlehaný sníh z bílků a podle potřeby ještě dohustíme strouhankou

  4. Ze směsi tvoříme menší karbanátky, které ještě obalíme v jemné strouhance. Květákové karbanátky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Smažené karbanátky klademe na papírový ubrousek, odsajeme tak přebytečný tuk

  5. Květákové karbanátky podáváme ještě teplé s bramborovou kaší, ale dobré jsou i za studena s chlebem a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!