Pestré toasty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
100 g tvrdý sýr
200 g moravské uzené maso
podle chuti
česnek
sůl
kečup
mletý pepř
mletá sladká paprika
podle potřeby
olej
veka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájené papriky, prolisovaný česnek a kečup. Směs osolíme, okořeníme a dusíme asi 15 minut. Potom vmícháme na proužky nakrájené moravské uzené maso a dusíme tak dlouho, až se tekutina odpaří.

  2. Směs rozdělíme na plátky veky nebo toastového chleba a posypeme je nastrouhaným sýrem. Pestré toasty vložíme do středně vyhřáté trouby a zapékáme, dokud se sýr neroztaví.

  3. Pestré toasty ihned podáváme. Můžeme obměňovat podle fantazie. Jedna z variant je, že na toasty dáme zapéci se žampiony podušenými na kmínu, případně je zapečeme se sýrem a různým kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!