Pestrá pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g šunka 0.5 ks mrkev 3 ks ředkvička 2 ks vejce natvrdo 50 g jemný tvaroh 50 g pomazánkové máslo podle chuti sůl pažitka hořčice mletý pepř podle potřeby zakysaná smetana
Postup Pestrá pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zeleninu očistíme a také nastrouháme.
Pomazánkové máslo rozetřeme s žervé, přidáme na jemno nastrouhaná vejce, nadrobno nasekanou šunku, nastrouhanou mrkev a ředkvičky.
Pestrou pomazánku osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí a nadrobno nakrájenou pažitkou. Do pomazánky můžeme přidat i strouhaný sýr. Pokud je pomazánka příliš hustá, tak ji zředíme trochou zakysané smetany. Ani jarní cibulka není špatná, takže ji klidně do pomazánky přidáme, máme-li ji po ruce.
Pestrou pomazánku uchováváme v lednici a podáváme s libovolným pečivem.