Pestrá pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g šunka
0.5 ks mrkev
3 ks ředkvička
2 ks vejce natvrdo
50 g jemný tvaroh
50 g pomazánkové máslo
podle chuti
sůl
pažitka
hořčice
mletý pepř
podle potřeby
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zeleninu očistíme a také nastrouháme.

  2. Pomazánkové máslo rozetřeme s žervé, přidáme na jemno nastrouhaná vejce, nadrobno nasekanou šunku, nastrouhanou mrkev a ředkvičky.

  3. Pestrou pomazánku osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí a nadrobno nakrájenou pažitkou. Do pomazánky můžeme přidat i strouhaný sýr. Pokud je pomazánka příliš hustá, tak ji zředíme trochou zakysané smetany. Ani jarní cibulka není špatná, takže ji klidně do pomazánky přidáme, máme-li ji po ruce.

  4. Pestrou pomazánku uchováváme v lednici a podáváme s libovolným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!