Perníkový štrúdl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 lžíce rum 1 lžíce kakao 4 lžíce mléko 2 lžíce med 200 g cukr moučka 300 g hladká mouka 1 balíček kypřící prášek do perníku náplň 300 g povidla 200 g mandlové lupínky
Postup Perníkový štrúdl recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku, moučkový cukr, prášek do perníku a kakao prosejeme na vál. Přidáme jedno vejce, rum, med a mléko. Vypracujeme v hladké těsto, které necháme pokud možno přes noc odležet.
Druhý den rozdělíme těsto na 2 části. Z každé vyválíme plát asi 4 mm silný. Každý potřeme polovinou povidel, posypeme mandlemi. Srolujeme a okraje přitiskneme k sobě. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Perníkový štrúdl pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 180 °C.
Perníkový štrúdl necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Podle chuti můžeme štrúdl ocukrovat.