Perníkový štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce rum
1 lžíce kakao
4 lžíce mléko
2 lžíce med
200 g cukr moučka
300 g hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do perníku
náplň
300 g povidla
200 g mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, moučkový cukr, prášek do perníku a kakao prosejeme na vál. Přidáme jedno vejce, rum, med a mléko. Vypracujeme v hladké těsto, které necháme pokud možno přes noc odležet.

  2. Druhý den rozdělíme těsto na 2 části. Z každé vyválíme plát asi 4 mm silný. Každý potřeme polovinou povidel, posypeme mandlemi. Srolujeme a okraje přitiskneme k sobě. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Perníkový štrúdl pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 180 °C.

  3. Perníkový štrúdl necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Podle chuti můžeme štrúdl ocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!