Perníkové sušenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
140 g máslo
180 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
280 g hladká mouka
1 balíček kypřicí prášek do perníku
na potření
1 ks vejce
na ozdobu
mandle
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem do perníku a cukrem, přidáme rozklepnutá vejce, změklé máslo a ručně vypracujeme hladké těsto.

  2. Pracovní plochu pomoučníme, vyválíme těsto na plát o tloušťce asi 4 mm a vykrájíme z něj pomocí vykrajovátek libovolné tvary.

  3. Perníkové sušenky klademe na plech vyložený pečícím papírem a každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme půlkou mandle.

  4. Perníkové sušenky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dorůžova.

  5. Upečené perníkové sušenky necháme vychladnout, uložíme je do uzavíratelné nádoby a podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!