Perníkové sušenky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 140 g máslo 180 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 280 g hladká mouka 1 balíček kypřicí prášek do perníku na potření 1 ks vejce na ozdobu mandle podle potřeby hladká mouka
Postup Perníkové sušenky recept
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku s kypřicím práškem do perníku a cukrem, přidáme rozklepnutá vejce, změklé máslo a ručně vypracujeme hladké těsto.
Pracovní plochu pomoučníme, vyválíme těsto na plát o tloušťce asi 4 mm a vykrájíme z něj pomocí vykrajovátek libovolné tvary.
Perníkové sušenky klademe na plech vyložený pečícím papírem a každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme půlkou mandle.
Perníkové sušenky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dorůžova.
Upečené perníkové sušenky necháme vychladnout, uložíme je do uzavíratelné nádoby a podáváme podle chuti.