Perníková zmrzlina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 60 g med 1 balíček vanilkový cukr 300 ml smetana ke šlehání 20 g kandované ovoce 20 g lískové oříšky 1 lžíce strouhaný perník 1 lžička perníkové koření 1 lžíce lžíce rum na ozdobu šlehačka kandované ovoce 4 ks trubička (oplatek)
Postup Perníková zmrzlina recept
Postup přípravy receptu
-
Den předem svaříme smetanu a perníkové koření. Uložíme přes noc do chladničky.
Ve vodní lázni ušleháme žloutky s medem a rumem. Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh.
Perníkovou smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Do ní postupně zamícháme žloutkovou hmotu a tuhý sníh. Nakonec do hmoty zlehka vmícháme nahrubo nastrouhaný perník, najemno nasekané oříšky a nadrobno nakrájené kandované ovoce.
Zmrzlinu rozdělíme do pohárů a dáme vychladit. Perníkovou zmrzlinu podáváme ozdobenou šlehačkou, kandovaným ovocem a trubičkou nebo oplatkem.