Perníková zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
60 g med
1 balíček vanilkový cukr
300 ml smetana ke šlehání
20 g kandované ovoce
20 g lískové oříšky
1 lžíce strouhaný perník
1 lžička perníkové koření
1 lžíce lžíce rum
na ozdobu
šlehačka
kandované ovoce
4 ks trubička (oplatek)

Postup přípravy receptu

  1. Den předem svaříme smetanu a perníkové koření. Uložíme přes noc do chladničky.

  2. Ve vodní lázni ušleháme žloutky s medem a rumem. Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh.

  3. Perníkovou smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Do ní postupně zamícháme žloutkovou hmotu a tuhý sníh. Nakonec do hmoty zlehka vmícháme nahrubo nastrouhaný perník, najemno nasekané oříšky a nadrobno nakrájené kandované ovoce.

  4. Zmrzlinu rozdělíme do pohárů a dáme vychladit. Perníkovou zmrzlinu podáváme ozdobenou šlehačkou, kandovaným ovocem a trubičkou nebo oplatkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!