Perník z jablek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
120 g máslo
2 lžíce kakao
12 lžic mléko
450 g jablka
350 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
450 g polohrubá mouka
0.5 lžíce jedlá soda
1 balíček kypřící prášek do perníku
0.5 balíčku koření do medového perníku
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a jemně nastrouháme.

  2. Troubu předehřejeme na 170 °C a hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  3. Ve velké míse smícháme jablka s moukou, mlékem, máslem a všemi ostatními ingeriencemi, až nám vznikne kompaktní těsto. Těsto rozetřeme na připravený plech a pečeme přibližně 30 minut.

  4. Vychladlý perník můžeme ozdobit polevou, ale i bez té chutná perník z jablek senzačně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!