Perník z jablek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 120 g máslo 2 lžíce kakao 12 lžic mléko 450 g jablka 350 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 450 g polohrubá mouka 0.5 lžíce jedlá soda 1 balíček kypřící prášek do perníku 0.5 balíčku koření do medového perníku podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Perník z jablek recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a jemně nastrouháme.
Troubu předehřejeme na 170 °C a hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Ve velké míse smícháme jablka s moukou, mlékem, máslem a všemi ostatními ingeriencemi, až nám vznikne kompaktní těsto. Těsto rozetřeme na připravený plech a pečeme přibližně 30 minut.
Vychladlý perník můžeme ozdobit polevou, ale i bez té chutná perník z jablek senzačně.