Perník s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g cukr
2 ks vejce
2 lžíce rum
8 lžic mléko
2 ks jablko
50 g med
300 g hladká mouka
poleva
2 lžíce voda
1 ks citron
200 g cukr moučka
1 špetka červené potravinářské barvivo
podle potřeby
tuk na vymazání
těstíčko
1 balíček prášek do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Cukr, med a vejce vyšleháme do husté pěny. Potom přidáme rum, mléko a mouku s kypřícím práškem do perníku. Všechno promícháme a přidáme jablka.

  2. Těsto na perník dáme na vymazaný plech a upečeme v předehřáté troubě při 150 °C. Pečeme asi 35 minut.

  3. Moučkový cukr a vymačkanou šťávu z citronu smícháme s vodou a vše utřeme v hladkou polevu, kterou obarvíme barvou. Pak potřeme vychladlý perník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!