Kapr ve WOKu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks paprika 1 lžíce solamyl 1 ks kapr 100 g eidam 1/2 balíčku koření na čínu 1 - 2 lžíce olivový olej 1 ks větší cibule 2 - 3 lžíce sójová omáčka 1/2 balíčku mražená čínská zelenina 2 balíčky předvařená rýže
Postup Kapr ve WOKu
Postup přípravy receptu
-
Kapra zbavíme kůže, skeletu a dobře opláchneme vodou. Vzniklé pláty - filety - podélně rozkrojíme a pruhy nakrájíme na proužky (max. 1 cm široké)
V misce kousky masa dobře promícháme se solamylem, kořením na čínu a lžící olivového oleje. Chvíli necháme maso uležet
Připravíme si mraženou čínskou zeleninu. Dále si na proužky nakrájíme oloupanou cibuli, česnek a očištěnou zelenou papriku
Uvaříme si rýži, kterou osolíme a ochutíme kari kořením. Před dovařením rýže si rozpálíme WOK pánev se lžící olivového oleje
Na pánev vsypeme připravené rybí maso a zprudka orestujeme. Přidáme čerstvou zeleninu (cibuli, papriku a česnek), promícháme a vsypeme mraženou zeleninu. Opět promícháme, aby se zelenina prohřála a zakapeme trochou sójové omáčky. Pak ihned servírujeme
Talíř s kopečky rýže, se směsí kapra a zeleniny sypeme jemně strouhaným sýrem.