Kapr ve WOKu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks paprika
1 lžíce solamyl
1 ks kapr
100 g eidam
1/2 balíčku koření na čínu
1 - 2 lžíce olivový olej
1 ks větší cibule
2 - 3 lžíce sójová omáčka
1/2 balíčku mražená čínská zelenina
2 balíčky předvařená rýže

Postup přípravy receptu

  1. Kapra zbavíme kůže, skeletu a dobře opláchneme vodou. Vzniklé pláty - filety - podélně rozkrojíme a pruhy nakrájíme na proužky (max. 1 cm široké)

  2. V misce kousky masa dobře promícháme se solamylem, kořením na čínu a lžící olivového oleje. Chvíli necháme maso uležet

  3. Připravíme si mraženou čínskou zeleninu. Dále si na proužky nakrájíme oloupanou cibuli, česnek a očištěnou zelenou papriku

  4. Uvaříme si rýži, kterou osolíme a ochutíme kari kořením. Před dovařením rýže si rozpálíme WOK pánev se lžící olivového oleje

  5. Na pánev vsypeme připravené rybí maso a zprudka orestujeme. Přidáme čerstvou zeleninu (cibuli, papriku a česnek), promícháme a vsypeme mraženou zeleninu. Opět promícháme, aby se zelenina prohřála a zakapeme trochou sójové omáčky. Pak ihned servírujeme

  6. Talíř s kopečky rýže, se směsí kapra a zeleniny sypeme jemně strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!