Perník s jablky a medem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

120 ml olej
2 ks vejce
2 lžíce kakao
4 ks jablko
šlehačka
3 lžíce med
300 g cukr krupice
džem
1 lžička mletá skořice
200 g hladká mouka
400 g polohrubá mouka
100 g vlašské ořechy
120 ml teplá voda
1 balíček kypřící prášek do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Vlašské ořechy nahrubo nasekáme

  2. Mouku, kakao, cukr, skořici a kypřící prášek do perníků promícháme. Postupně přimícháme olej s vodou, přidáme vejce, ořechy a med. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhaná jablka. Vše důkladně promícháme

  3. Perníkové těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, těsto rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 35 minut

  4. Upečený perník s jablky a medem necháme vychladnou. Vychladlý stačí pocukrovat moučkovým cukrem. Pokud ho ale ozdobíme šlehačkou a pikantním džemem, získáme výborný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!