Perníčky rupi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
120 g med
160 g cukr moučka
400 g hladká mouka
60 g tuk na pečení
1 lžička jedlá soda
1 lžička perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Tuk na pečení necháme změknout a připravíme si všechny ostatní ingredience. V těsto pečlivě zpracujeme připravený tuk, vejce, mouku, mletý cukr, perníkové koření, jedlou sodu a med.

  2. Připravené těsto na perníčky zabalíme do potravinové folie a necháme 2 - 3 dny odležet v lednici..

  3. Poté těsto rozválíme na plát na pomočněné desce, vykrajujeme nebo tvarujeme perníčky, přeneseme je na plech vyložený pečícím papírem a ve vyhřáté troubě upečeme.

  4. Upečené perníčky rupi necháme vychladnout a podle fantazie a chuti je můžeme dozdobit bílkovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!