Perníčky na Vánoce či Velikonoce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
50 g máslo
30 g sádlo
100 g med
250 g cukr moučka
650 g hladká mouka
3 lžičky jedlá soda
0.5 balíčku perníkové koření
poleva
1 ks bílek
150 g cukr moučka
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Těsto připravíme na vále. Prosejeme na něj mouku s cukrem. Uděláme do něj důlek a přidáme ostatní suroviny. Nakonec dáme tuk nakrájený na menší kousky.

  2. Těsto na perníčky důkladně prohněteme, zabalíme do mikrotenu a v lednici necháme těsto uležet den až týden.

  3. Uleželé těsto vyválíme na asi 4 mm plát, vykrojíme a pečeme. Perníčky budou asi 1 cm vysoké. Před upečením potíráme perníčky žloutkem s vodou. Perníčky pečeme podle barvy asi 10 minut při 200 °C.

  4. Upečené perníčky zdobíme podle fantazie bílkovou polevou.

  5. Poleva - 1bílek, 150g moučkového cukru, citronová šťáva - vyšlehat do pěny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!