Pepřový tokáň recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
40 g sádlo
1 sklenice rajčatový protlak
200 ml bílé víno
1 ks velká cibule
mletý černý pepř
800 g hovězí maso (horní šál)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

  2. Cibuli opečeme na tuku dozlatova. Přidáme maso, orestujeme, osolíme a opepříme. Ochutíme česnekem, přilijeme bílé víno a přikryté dusíme na mírném plameni.

  3. Podle potřeby podléváme vodou. Jakmile bude maso zpola hotové, vmícháme k němu rajčatový protlak. Podle potřeby podlijeme vodou a dusíme, dokud není maso měkké. Odvaříme co nejvíce tekutiny, tokáň by měl mít hustou hnědou omáčku.

  4. Pepřový tokáň podáváme s knedlíkem, bramborem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!