Pepřový tokáň recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 40 g sádlo 1 sklenice rajčatový protlak 200 ml bílé víno 1 ks velká cibule mletý černý pepř 800 g hovězí maso (horní šál)
Postup Pepřový tokáň recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
Cibuli opečeme na tuku dozlatova. Přidáme maso, orestujeme, osolíme a opepříme. Ochutíme česnekem, přilijeme bílé víno a přikryté dusíme na mírném plameni.
Podle potřeby podléváme vodou. Jakmile bude maso zpola hotové, vmícháme k němu rajčatový protlak. Podle potřeby podlijeme vodou a dusíme, dokud není maso měkké. Odvaříme co nejvíce tekutiny, tokáň by měl mít hustou hnědou omáčku.
Pepřový tokáň podáváme s knedlíkem, bramborem nebo chlebem.