Pepřový steak s omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžíce máslo
5 cl brandy
5 kuliček nové koření
1 kelímek smetana ke šlehání
800 g hovězí svíčková
1 lžíce celý černý pepř
1 lžíce celý bílý pepř
1 lžička celý červený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hmoždíře vsypeme všechny tři druhy pepře, nové koření a důkladně je rozdrtíme na hrubší prášek. Ten nasypeme do misky.

  2. Hovězí panenku nakrájíme proti vláknu na 4 vysoké steaky. Ty obalíme z obou stran v pepři a vrstvu pepře přitlačíme do masa.

  3. Na pánvi rozpálíme na maximum olej a steaky opékáme z každé strany asi minutu při nejvyšší teplotě. Pak teplotu snížíme a maso dopékáme 2 - 4 minuty z každé strany. Záleží na tom, jestli je chceme krvavé, medium nebo propečené.

  4. Upečené steaky zabalíme do alobalu a necháme odležet.

  5. Z pánve slijeme stranou tuk, zvýšíme teplotu a do pánve vlijeme brandy. Přidáme máslo a za stálého míchání přiléváme smetanu. Omáčku vaříme prudce, než zhoustne, a osolíme ji.

  6. Steaky rozbalíme z alobalu. Uvolněnou šťávu vmícháme do omáčky. Steaky upravíme na talíř a přelijeme omáčkou. Podáváme s restovanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!