Pepřové fettuccine se sýrovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
pažitka
100 g niva
1 lžíce oregano
300 g hladká mouka
100 g anglická slanina
15 ml rostlinný olej
30 g celý černý pepř
100 g krémový sýr

Postup přípravy receptu

  1. Celý pepř umeleme nahrubo nebo ho roztlučeme.

  2. Z tlučeného pepře, mouky, oleje, soli a vajec vypracujeme těsto, které rozválíme na placky. Necháme je trochu vyschnout. Na strojku nebo ručně krájíme silnější nudle fetuccine.

  3. V kastrolu krátce osmahneme nakrájenou cibulku a anglickou slaninu, nalijeme zakysanou smetanu a přidáme nivu nakrájenou na kostičky, nahrubo nastrouhaný ementál a krémový sýr. Za stálého míchání rozpustíme sýry, přidáme sušenou nebo čerstvou dobromysl a pažitku.

  4. Těstoviny uvaříme v osolené vodě obvyklým způsobem "al dente", scedíme je a hned je smícháme s omáčkou.

  5. Pepřové fettuccine se sýrovou omáčkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!