Pepřové fettuccine se sýrovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce pažitka 100 g niva 1 lžíce oregano 300 g hladká mouka 100 g anglická slanina 15 ml rostlinný olej 30 g celý černý pepř 100 g krémový sýr
Postup Pepřové fettuccine se sýrovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Celý pepř umeleme nahrubo nebo ho roztlučeme.
Z tlučeného pepře, mouky, oleje, soli a vajec vypracujeme těsto, které rozválíme na placky. Necháme je trochu vyschnout. Na strojku nebo ručně krájíme silnější nudle fetuccine.
V kastrolu krátce osmahneme nakrájenou cibulku a anglickou slaninu, nalijeme zakysanou smetanu a přidáme nivu nakrájenou na kostičky, nahrubo nastrouhaný ementál a krémový sýr. Za stálého míchání rozpustíme sýry, přidáme sušenou nebo čerstvou dobromysl a pažitku.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě obvyklým způsobem "al dente", scedíme je a hned je smícháme s omáčkou.
Pepřové fettuccine se sýrovou omáčkou ihned podáváme.