Pečený vepřový jazyk na česneku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
60 g máslo
2 ks vepřový jazyk
150 g kořenová zelenina
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř
Postup Pečený vepřový jazyk na česneku recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté jazyky uvaříme s pepřem a očištěnou kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel) v osolené vodě, vaříme asi hodinu doměkka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Vařené jazyky vyjmeme, krátce zchladíme ve studené vodě a ještě teplé sloupneme, očistíme a necháme vychladnout. Z každého jazyka podélně nařežeme 4 plátky a na rozehřátém másle s kmínem a utřeným česnekem po obou stranách podusíme.
Pečený vepřový jazyk na česneku podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.