Pečený nadívaný bažant recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 80 g máslo 1 ks bažant náplň 100 g slanina sůl 1 lžíce máslo 100 g žampiony 100 g telecí játra drcený barevný pepř omáčka sůl 20 g máslo mletý bílý pepř 250 ml smetana na vaření podle potřeby voda
Postup Pečený nadívaný bažant recept
Postup přípravy receptu
-
Telecí játra a vnitřnosti z bažanta umeleme. Žampiony oloupeme, nakrájíme a podusíme na lžíci másla doměkka. Podle potřeby můžeme maličko podlít vodou.
K umletým vnitřnostem přidáme žampiony a na kostičky nakrájenou slaninu. Náplň ochutíme solí i pepřem a dobře promícháme.
Bažanta očistíme, prosolíme a naplníme. Otvor dobře zašijeme a bažanta posolíme i na povrchu. Pak ho dáme na pekáč s rozpuštěným máslem, podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě pečeme, za občasného přelévání a podlévání, dozlatova.
Upečeného bažanta vyndáme a rozpáráme. Do výpeku nalijeme smetanu, zaprášíme moukou a omáčku provaříme. Ochutíme solí i pepřem.
Pečeného nadívaného bažanta podáváme s vařenými brambory a zeleninovou oblohou.