Pečený nadívaný bažant recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
80 g máslo
1 ks bažant
náplň
100 g slanina
sůl
1 lžíce máslo
100 g žampiony
100 g telecí játra
drcený barevný pepř
omáčka
sůl
20 g máslo
mletý bílý pepř
250 ml smetana na vaření
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Telecí játra a vnitřnosti z bažanta umeleme. Žampiony oloupeme, nakrájíme a podusíme na lžíci másla doměkka. Podle potřeby můžeme maličko podlít vodou.

  2. K umletým vnitřnostem přidáme žampiony a na kostičky nakrájenou slaninu. Náplň ochutíme solí i pepřem a dobře promícháme.

  3. Bažanta očistíme, prosolíme a naplníme. Otvor dobře zašijeme a bažanta posolíme i na povrchu. Pak ho dáme na pekáč s rozpuštěným máslem, podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě pečeme, za občasného přelévání a podlévání, dozlatova.

  4. Upečeného bažanta vyndáme a rozpáráme. Do výpeku nalijeme smetanu, zaprášíme moukou a omáčku provaříme. Ochutíme solí i pepřem.

  5. Pečeného nadívaného bažanta podáváme s vařenými brambory a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!