Pečený mořský jazyk recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
sůl
tymián
1 ks citron
1 ks šalotka
meduňka
2 snítky meduňka
pepř
2 lžíce olivový olej extra virgin
4 ks fileta z mořského jazyka
2 snítky citronový tymián
Postup Pečený mořský jazyk
Postup přípravy receptu
-
Šalotku nakrájíme nadrobno. Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu
Troubu předehřejeme na 180 °C. Česnek nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a odložíme
Plátky ryby rozložíme v jedné vrstvě do zapékací mísy nebo pekáče a posypeme šalotkou. Navrch rozmístíme plátky česneku a snítky bylinek. Podle chuti osolíme a opepříme. Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem a nalijeme na rybu
Rybu pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Maso musí být křehké. Posypeme je nastrouhanou citronovou kůrou, rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme snítkami citronového tymiánu a meduňky a ihned podáváme
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů